Uncategorised

“Taras Boulba es roezeg van koleire!”

Dag beste mensen,

We zetten onze biertour verder en deze maal zijn we aanbeland in Brussel. Wie aan Brussel denkt, denkt aan gueuze  maar wat jullie misschien niet weten is dat er in onze hoofdstad nog andere  brouwerijen aanwezig zijn zoals bvb. de Brasserie de la Senne. Kijk hier voor meer details.

Graag wil ik hier ook nog eens reclame maken voor onze fado-namiddag die doorgaat op zondag 26 november en start om 14 uur. Voor de mensen die houden van Portugese traditionele muziek, is dit echt een aanrader Rui Oliveira brengt dit op zijn eigenste manier: inkom 3,50 euro en er zijn nog plaatsen beschikbaar !
Kan je er niet bij zijn? Geen nood: Rui Oliveira concerteert ook op 24/11 in Brugge  en op 25/11 in de Appel van Verleiding

Weer wakker geworden na 45 jaar!

Beste bierliefhebbers, leutemakers en andere maten,

Het lijkt een eeuwigheid geleden dat ik jullie nog eens gemaild heb maar hier zijn we dan.

We zijn al terug in de helft van april dus het tweede kwartaal vh jaar en ik krijg de Caracole – het laatste biertje uit de Ardennen – maar niet verkocht, nochtans staat er een nieuw biertje te popelen om aan de man of vrouw gebracht te worden. Nog 4 flesjes Caracole en dan gaan we ervoor. Het is maar een klein sprongske van de Ardennen naar de Vlaamse Ardennen maar… lees meer bij “Wat hebben we” of klik hier om meer te weten over een bier dat na 45 jaar weer is opgestaan.

Voor de liefhebbers van de Jack: hij zit terug eventjes op het vat! Helaas niet voor lang want eind april steken we weer kriek. Jammer dat zo’n lekker bier als Jack niet verkrijgbaar is op flessen. Voor meer informatie over “den Jack”  en het sappige verhaal rond de lancering van het bier kijk hier.
Na al heel wat feestjes, verjaardagen, drinks en toneelvoorstellingen te hebben gedaan ga  ik zelf ook eens feest vieren en daarom is het café gesloten op zaterdag 29 april. En om het gehéél af te ronden en te bekomen van al die inspanningen zijn we ook het weekend van 5/6 en 7 mei gesloten, en dan, ja dan beste mensen zijn de batterijen terug opgeladen. Zoals Mister Luc zegt , we mogen maar één maal deze wereld betreden en ook ik wil daar af en toe eens van profiteren .
groetjes,
Mia

Encore un Ardenais…

Beste mensen,

Vorige weekend (11 & 12 maart) zijn we gestart met een ander Ardens biertje: “le Caracole est arrivé!” en kijk hier voor meer details!

Voor de enthousiaste liefhebbers van de Cuvée d’Oizy geef ik mee dat we nog 3 flesjes hebben. Echter geen paniek, het bier komt in april terug en op het menu als nieuw bier.

Graag nog een warme oproep voor een bijzonder toneelstuk nl. “Ons moeder binst den grooten oorlog “. Het is een toneelbewerking van de ontroerende oorlogsnovelle “De moeder en de drie soldaten ” van Ernest Claeys. Deze toneelavond gaat door hier in jullie favoriete café op zaterdag 13 mei 2017. Er zijn nog 9 vrije plaatsen en – niet onbelangrijk! –  de opbrengst gaat volledig naar de Arkgemeenschap,  een wereldwijd netwerk van gemeenschappen waar mensen met een beperking voor 100 % meetellen. Tickets kosten 9 euro .

Vriendelijke groeten !

Mia