algemeen

Na de winterdip!

Beste mensen,

Na een paar maanden afwezigheid wegens winterdip zijn we terug van weggeweest.

1. Graag stel ik jullie onze nieuwe (het zijn er 2 ) bieren van de maand voor. Ze komen uit Zulte, kijk vlug hier

2. Eind vorig jaar heb ik beslist om m’n openingsuren op zaterdag te veranderen: 15 uur werd 16u30. Ik was van plan dit doen tot half april, maar het valt zo goed mee dat ik deze uurregeling het ganse jaar ga aanhouden. Geloof het of niet maar ik heb er meer volk door en zo kan ik mezelf wat ontzien op vrijdagavond en -nacht. Een aantal werkjes kan ik nu immers uitstellen tot zaterdag én ik kan een aantal uurtjes vroeger gaan slapen… niet onbelangrijk  op mijn leeftijd. ;-)

Kijk ook hier voor de nieuwe openingsuren. Zo dit was het alweer voor deze keer, ik wens jullie allen een goed weekend toe !

Groetjes,

Mia

Nieuwsjaarswensen en zondag 7/1/2018

Beste vrienden, beste klanten,

 

In de allereerste plaats wil ik jullie graag m’n nieuwjaarswensen overbrengen: moge dit een vreugdevol en gelukkig 2018 worden voor jullie allemaal en ik wens jullie ook van ganser harte een goede gezondheid (het belangrijkste) !

Wat mezelf betreft ga ik vanaf dit jaar een trapke afdalen van de ladder, begrijp me niet verkeerd: ik ga zeker het café niet stoppen maar op zaterdag ga ik wel verminderen. Zoals ik in mijn vorige e-mail al schreef, zal ik vanaf morgen (6/1/2018) – en dit tot einde maart – ‘s zaterdags het café openen van 16u30 tot 20u30.

Daarbij komt nog dat ik met uitzondering van Paul Goossens’ toneel, geen enkele activiteit meer ga ondernemen, ook geen privéfeestjes. Het is met spijt in het hart want wat geweest is was zo leuk: wat het ook was: kwissen, Breugelavonden, Vlaamse avonden, bierproeverijen, privéfeestjes….
Alles heb ik gedaan met volle goesting en ik denk dat de mensen die erbij waren, er net zoals ik met volle teugen van genoten hebben. Dit blijven voor mij héél mooie herinneringen die me steeds  zullen bijblijven.

Waarom dan nu niet meer?

Ik moet het toegeven: ouder worden.  Eenmaal een mens de zestig voorbij is, recupereer je toch zo goed niet meer. En dan moet een mens kiezen en ik kies echt wel voor vrijdag en zondag.

‘s Vrijdags start mijn namiddag met het onderwijzend personeel (goed overeen komen met de buren is een must!), dan komen de jagers en de vissers: mannen die ik al jaren ken. Ik luister met plezier naar hun verhalen, soms wel eens hoofdknikkend en er het mijne van denkend…  Dan de vaste klanten waar ik graag naar luister en er al dan niet een babbeltje mee sla. Dan begint de avond: de jongeren komen er aan. Stuk voor stuk fantastische mensen dat mag ook wel eens gezegd worden!  Ik heb héél veel aan hen want  ze houden me jong ! Komen daar nog bij: de mensen die van vergaderingen komen of van het voetbal of mensen die gewoon een gezellige avond in ‘t café doorbrengen. Dat kan ik echt niet missen.

En dan is er op zondagmorgen het trouwe publiek:

 • de wandelaars van Belzele waarvan de oudste al de negentig voorbij is; dat zijn mensen die zeker al twintig jaar komen!
 • De Gloriëttevrienden van Luchteren:  trouwe mensen,
 • in de zomer: de wielertoeristen: al dan niet vaste klanten die hun apero komen drinken,
 • en vooral niet te vergeten: mijn maten, de lopers van Lovendegem waarmee ik mijn zondagvoormiddag afsluit.
‘s Zondags in de namiddag komen er mensen allerhande, veel nieuwe mensen die keer op keer hier in onze prachtige natuur komen wandelen en daarna genieten van een goed bierke.
Maar ook zoals gezegd: het trouwe publiek:
 • de fietsers van Vinderhoute die hier steeds wel een of andere dorpsgenoot tegen komen,
 • Goedlachse Tide met haar hond die bijna iedereen kent en waar ik steeds kan op rekenen, zelfs tot laat in de avond,
 • de compagnie uit de hoek die hier steeds afspreekt, verbroedert en verzustert
 • en al de andere mensen die ik helemaal niet vergeet, maar ik kan nu nog niet aan mijn memoires beginnen.

Jullie allemaal zitten zo diep in mijn hart en daarom ben ik jullie allemaal dankbaar: jullie hebben immers het café gemaakt zoals het is en dat mag ook wel eens gezegd worden.

Dus ik wou enkel zeggen dat we voortdoen op vrijdag, zaterdag van 16u30 tot 20u30 ( dan kunnen we nog eens lachen met de al dan niet vuile “lollen” van de Sleine compagnie) en een babbel hebben met de mensen uit het Meetjesland of Oostakker of waarvandaan dan ook, en op zondag .

Ik verwacht jullie morgen (6/1/2018) op de Nieuwjaarsreceptie maar als het niet past of jullie willen de drukte ontlopen dan graag tot op een of andere dag.

Mia

P.S. (toegevoegd daags na de nieuwjaarsreceptie):

Met dank aan alle aanwezigen! Gisterenavond is alles goed verlopen en ik dank in het bijzonder Lynn voor haar trouwe hulp en vriendelijkheid .

We zijn deze namiddag (7/1/2018) open van 15u30 tot 20u30, en vanaf volgende week (hopelijk) volgens de gewone openingsuren.

Mia

Nieuwe maand, nieuw bier en nog een evenement!

Beste mensen,

De zomer loopt op z’n einde, de lange  maar gezellige avonden komen er terug aan, tijd om nog eens een monoloog van Paul Goossens mee te pikken . Hij brengt zijn succesmonoloog “Beschuldigde ga zitten !” nog eens in de Gloriëtte. Kijk hier voor data en reservering!

En, jullie kennen mij al: geen nieuwe maand zonder nieuw bier! De Limburgse “Jessenhofke Tripel” doet zijn intrede: neem vlug hier een kijkje voor dit vloeibaare kleinood uit het verre Oosten van Belgïe…
Groetjes,
Mia

Het is weer voorbij, die mooie zomer.. (allez bijna)

Dag beste klanten,

Ik hoop dat jullie allen met volle teugen genoten hebt van de zomer en om deze zomer af te sluiten stel ik jullie graag nog een nieuw biertje voor nl.: een Ouwen Duiker: kijk hier voor de sappige details.
Voor we de herfst induiken en aan een drukke periode beginnen ga ik eerst nog eens kort mijnn batterijen opslaan: jullie favoriete café is eventjes dicht op vrijdag 22 september 2017.  Jammer genoeg kan ook mijn “pop-up” cafébaas niet

aanwezig zijn . We zijn wel open op zaterdag 23  en zondag 24/9/2017. en verwacht ik jullie in grote getale.

De mensen die er vorig jaar bij waren kunnen het bevestigen: de Fado-namiddag was top . Wel beste mensen,

“diene schone gast”  – Rui Oliveira – komt terug en dit op zondag 26 november, misschien nu al een datum om vast te leggen ?

Later in ‘t jaar geef ik nog een beetje meer uitleg hieromtrent maar voel je je geroepen om er bij te zijn dan

kan je al inschrijven. Voor hen die er niet kunnen bij zijn, geef ik mee dat  Rui Oliveira op zaterdag 25/11 nog een concert geeft in de “Appel van Verleiding” te Merendree.

Nog een fijn en zonnig weekend !

Mia

Het Smiske en bieren op vakantie

Beste klanten ,

Voor de grote vakantie van start gaat  bezorg ik jullie op de valreep nog  biernieuws uit de Gloriëtte.

We presenteren graag het laatste biertje uit de streek van Oudenaarde… klik en kijk als ge smeerde bliksem hier

Aangezien we het Smisje nog verkopen zullen de solden hier wat later beginnen dan normaal. Naar jaarlijkse gewoonte gaan de slechts verkochte bieren v.d kaart: ze gaan met de grote vakantie … “op voyage”. Ze verdwijnen om plaats te maken voor een paar nieuwe bieren.
De verdwijners zijn
 • Pater Lieven blond en bruin (wat ben je nu nog met paters de dag van vandaag … ;-) en
 • jammer misschien voor een paar mensen het “bolleke” van De Koninck

De nieuwkomers zijn:

 • Erdinger: de naam zegt het zelf: een Duits bier. En dit is de lekkere alcoholvrije versie voor Bob en Co.
 • de Jack’s precious IPA van brouwerij The Musketeers ( uit Ursel ) die vanaf september op flessen verkrijgbaar is,
 • L’Arogante (uit Gent) en
 • Petre Devos ( uit Oudenaarde )
Ook in de wijnen ga ik wat verandering brengen:  er zullen niet alleen Spaanse wijnen te verkrijgen zijn maar ook een nieuwe rode
en witte uit Portugal.  Later meer uitleg hierover .

Voor ik het vergeet: voor de pleziermakers, voor iedereen die houdt van goed gezelschap en voor de liefhebbers van volksspelen en voor hen die er bovendien “er graag ne goeien bij schellen” ,is er dit: na jarenlang niet meer samen op stap te zijn geweest, gaan we er nog eens voor:
We gaan op toernee met de autobus naar de Westhoek want daar weten ze dat ‘t leven goed is! Dus hou zondag 1 oktober vrij
want dan zijn we weg voor een ganse dag. Van zodra alles in kannen en kruiken is laat ik het weten zodat jullie kunnen inschrijven, ik kijk er nu al naar uit !
Dan rest er me enkel nog mijn verlofperiode door te geven: vermits de meesten onder jullie ofwel op vakantie gaan in juli of naar de Gentse en andere feesten afzakken, zijn we dit jaar ook gesloten in die periode nl.: de weekends van
 • 14/15 en 16 juli en
 • 21/22 en 23 juli .

Wegens feestjes ook dicht op zaterdag 29 juli.

Ik wens jullie allen een zonovergoten deugddoende vakantie toe en geniet ervan met volle teugen !

Groetjes

Mia

Tournée Minérale en zo…

Dag beste mensen ,

We zijn alweer februari! Niet alleen een korte maand maar deze maand is ook de Tournéé Minéralemaand. Ik heb er zo zitten over nadenken en het kan toch niet zijn dat al de dapperen onder jullie die er aan mee doen, thuis alleen zitten te verkommeren nu ze een maand lang geen alcohol gaan drinken. Wetende dat het hier in de Gloriëtte toch gezellig kan zijn (nvdr: het is er altijd gezellig!) is er speciaal voor jullie vanaf volgende week Jupiler 0,0% alcohol .

Jupiler 0,0 % is een alcoholvrije pils die gemaakt wordt met dezelfde ingrediënten als het klassieke pintje maar zonder alcohol. Het is een volwaardig alternatief voor degenen die een bierervaring willen maar niet noodzakelijk met alcohol.

Februari is ook de maand van toneel op de nabije school: Vorig weekend zijn ze eraan begonnen. Het is niet mijn gewoonte om reclame te maken voor mijn buren maar als jullie eens goed willen lachen en genieten moeten jullie er wel eens op af gaan:het is een leuk en plezierig stuk dat heb ik zelf mogen ervaren op de avant première.Kom er gerust naar toe op een of andere zaterdag.

Wanneer het schooltoneel is afgelopen beginnen wij eraan met het nieuwste stuk van Paul Goossens: “Beschuldigde, ga zitten!” Inschrijven kan bij Mia of in de Gloriëtte, voor meer informatie, kijk bij “Wat is er te doen” of klik hier

 

groetjes,

Mia

Solden en een leuk Ardens plekje…

Dag iedereen,
 Normale solden duren gans de maand januari. In De Gloriëtte ligt dat anders: daar duren ze maar een weekend en het bier uit de solden, is uitverkocht. De Julius is van de kaart (figuurlijk dan, maar als je er te veel van drinkt, letterlijk) en dat is jammer voor hen die het graag dronken. Echter, ik koop dat biertje niet om het in mijn kelder te laten verjaren. Voor hen die het pas in 2017 ontdekten en het lekker vonden, raad ik aan om eens rond te snuffelen in ons bieraanbod. Er zijn waarschijnlijk nog bieren bij die jullie niet kennen en lekker zouden vinden en … af en toe eens iets nieuws proberen, kan nooit kwaad. In geval van hevige dorst of existentiële zythologische twijfel, begeef je als de bliksem naar de toog alwaar je steeds een woordje uitleg krijgt!
Iets anders: al jaren gaan wij naar dezelfde B&B “La Haute Voie” in Oizy, een typisch Ardens dorpje dat deel uitmaakt van Bièvre. Het is een bosrijke gemeente in de provincie Namen en ik raad het iedereen aan die van de stilte houdt. Wij voelen ons daar thuis in de winter bij de warme kachel en in de zomer op het mooie terras met – wat dachten jullie – een goed glas bier. Christ en Katrien hebben dan ook een uitgebreide bierkaart waar iedereen zijn smaak vind, is het niet met een bier dan kan het ook met een fruitwijn of andere delicatessen uit de streek.
Ter gelegenheid van het 15-jarige bestaan van de B&B hebben ze een eigen bier op de markt gebracht: Kijk bij “bier van de maand” voor meer uitleg.
Graag geef ik jullie ook de website mee van de B&B want het is een aanrader zowel in de zomer als in de winter. Christ en Katrien zijn beiden Vlamingen en dus moeten jullie jullie Frans niet ophalen. Ze hebben niet alleen gastenkamers en een café met terras in de zomer maar ze richten ook heel wat activiteiten in. Misschien nog één ding over de B&B: het ontbijt is subliem !

 

Groetjes

Mia

Openingsuren tijdens Kerstmis en Nieuwjaar 2016

Beste mensen,
Vermits de eindejaarsfeesten dit jaar tijdens het weekeinde vallen, is het café enkel open op vrijdag nl. 23 en 30 december 2016.
Op 23 december 2016  volgens de normale openingsuren. Op 30 december vanaf 16u30. Ik vrees er een beetje voor dat het die avond nogal stilletjes zou kunnen zijn, daarom: indien er om 22 uur geen volk is gaat het deurtje toe tot 2017.
groetjes,
Mia

Verkiezing “Het beste café vande Vlaanderen”!

Hallo iedereen ,

Vinden jullie “De Gloriëtte” een tof café en komen jullie hier graag?, dan wil ik jullie graag vragen om mee te doen aan de verkiezing van

“Het beste café van Vlaanderen”.

 Wegens het overdonderende succes van vorige keer, herhaalt Het Nieuwsblad in 2016 deze verkiezing.
Beste mensen, dit jaar gaan we ervoor!  Maar daarvoor hebben ik jullie stem nodig.
Wordt  “De Gloriëtte” het beste café van de gemeente of misschien wel van Vlaanderen? Misschien worden wij wel de opvolger van café QV uit Wezemaal. Wat hangt er aan vast ?  De eeuwige roem, een groots overwinningsfeest en uiteraard gratis vaten bier. We gaan ervoor hé ! Willen jullie dit ook doorgeven aan vrienden en kennissen die hier ook graag komen maar waarvan ik geen email adres heb, dat zou de max zijn !
 Jullie kunnen je stem uitbrengen op www.nieuwsblad.be/café vanaf vandaag t.e.m 26 september
Alvast bedankt !
Mia