biervdmaand

Na de winterdip!

Beste mensen,

Na een paar maanden afwezigheid wegens winterdip zijn we terug van weggeweest.

1. Graag stel ik jullie onze nieuwe (het zijn er 2 ) bieren van de maand voor. Ze komen uit Zulte, kijk vlug hier

2. Eind vorig jaar heb ik beslist om m’n openingsuren op zaterdag te veranderen: 15 uur werd 16u30. Ik was van plan dit doen tot half april, maar het valt zo goed mee dat ik deze uurregeling het ganse jaar ga aanhouden. Geloof het of niet maar ik heb er meer volk door en zo kan ik mezelf wat ontzien op vrijdagavond en -nacht. Een aantal werkjes kan ik nu immers uitstellen tot zaterdag én ik kan een aantal uurtjes vroeger gaan slapen… niet onbelangrijk  op mijn leeftijd. ;-)

Kijk ook hier voor de nieuwe openingsuren. Zo dit was het alweer voor deze keer, ik wens jullie allen een goed weekend toe !

Groetjes,

Mia

“Taras Boulba es roezeg van koleire!”

Dag beste mensen,

We zetten onze biertour verder en deze maal zijn we aanbeland in Brussel. Wie aan Brussel denkt, denkt aan gueuze  maar wat jullie misschien niet weten is dat er in onze hoofdstad nog andere  brouwerijen aanwezig zijn zoals bvb. de Brasserie de la Senne. Kijk hier voor meer details.

Graag wil ik hier ook nog eens reclame maken voor onze fado-namiddag die doorgaat op zondag 26 november en start om 14 uur. Voor de mensen die houden van Portugese traditionele muziek, is dit echt een aanrader Rui Oliveira brengt dit op zijn eigenste manier: inkom 3,50 euro en er zijn nog plaatsen beschikbaar !
Kan je er niet bij zijn? Geen nood: Rui Oliveira concerteert ook op 24/11 in Brugge  en op 25/11 in de Appel van Verleiding

Nieuwe maand, nieuw bier en nog een evenement!

Beste mensen,

De zomer loopt op z’n einde, de lange  maar gezellige avonden komen er terug aan, tijd om nog eens een monoloog van Paul Goossens mee te pikken . Hij brengt zijn succesmonoloog “Beschuldigde ga zitten !” nog eens in de Gloriëtte. Kijk hier voor data en reservering!

En, jullie kennen mij al: geen nieuwe maand zonder nieuw bier! De Limburgse “Jessenhofke Tripel” doet zijn intrede: neem vlug hier een kijkje voor dit vloeibaare kleinood uit het verre Oosten van Belgïe…
Groetjes,
Mia

Het is weer voorbij, die mooie zomer.. (allez bijna)

Dag beste klanten,

Ik hoop dat jullie allen met volle teugen genoten hebt van de zomer en om deze zomer af te sluiten stel ik jullie graag nog een nieuw biertje voor nl.: een Ouwen Duiker: kijk hier voor de sappige details.
Voor we de herfst induiken en aan een drukke periode beginnen ga ik eerst nog eens kort mijnn batterijen opslaan: jullie favoriete café is eventjes dicht op vrijdag 22 september 2017.  Jammer genoeg kan ook mijn “pop-up” cafébaas niet

aanwezig zijn . We zijn wel open op zaterdag 23  en zondag 24/9/2017. en verwacht ik jullie in grote getale.

De mensen die er vorig jaar bij waren kunnen het bevestigen: de Fado-namiddag was top . Wel beste mensen,

“diene schone gast”  – Rui Oliveira – komt terug en dit op zondag 26 november, misschien nu al een datum om vast te leggen ?

Later in ‘t jaar geef ik nog een beetje meer uitleg hieromtrent maar voel je je geroepen om er bij te zijn dan

kan je al inschrijven. Voor hen die er niet kunnen bij zijn, geef ik mee dat  Rui Oliveira op zaterdag 25/11 nog een concert geeft in de “Appel van Verleiding” te Merendree.

Nog een fijn en zonnig weekend !

Mia

Het Smiske en bieren op vakantie

Beste klanten ,

Voor de grote vakantie van start gaat  bezorg ik jullie op de valreep nog  biernieuws uit de Gloriëtte.

We presenteren graag het laatste biertje uit de streek van Oudenaarde… klik en kijk als ge smeerde bliksem hier

Aangezien we het Smisje nog verkopen zullen de solden hier wat later beginnen dan normaal. Naar jaarlijkse gewoonte gaan de slechts verkochte bieren v.d kaart: ze gaan met de grote vakantie … “op voyage”. Ze verdwijnen om plaats te maken voor een paar nieuwe bieren.
De verdwijners zijn
  • Pater Lieven blond en bruin (wat ben je nu nog met paters de dag van vandaag … ;-) en
  • jammer misschien voor een paar mensen het “bolleke” van De Koninck

De nieuwkomers zijn:

  • Erdinger: de naam zegt het zelf: een Duits bier. En dit is de lekkere alcoholvrije versie voor Bob en Co.
  • de Jack’s precious IPA van brouwerij The Musketeers ( uit Ursel ) die vanaf september op flessen verkrijgbaar is,
  • L’Arogante (uit Gent) en
  • Petre Devos ( uit Oudenaarde )
Ook in de wijnen ga ik wat verandering brengen:  er zullen niet alleen Spaanse wijnen te verkrijgen zijn maar ook een nieuwe rode
en witte uit Portugal.  Later meer uitleg hierover .

Voor ik het vergeet: voor de pleziermakers, voor iedereen die houdt van goed gezelschap en voor de liefhebbers van volksspelen en voor hen die er bovendien “er graag ne goeien bij schellen” ,is er dit: na jarenlang niet meer samen op stap te zijn geweest, gaan we er nog eens voor:
We gaan op toernee met de autobus naar de Westhoek want daar weten ze dat ‘t leven goed is! Dus hou zondag 1 oktober vrij
want dan zijn we weg voor een ganse dag. Van zodra alles in kannen en kruiken is laat ik het weten zodat jullie kunnen inschrijven, ik kijk er nu al naar uit !
Dan rest er me enkel nog mijn verlofperiode door te geven: vermits de meesten onder jullie ofwel op vakantie gaan in juli of naar de Gentse en andere feesten afzakken, zijn we dit jaar ook gesloten in die periode nl.: de weekends van
  • 14/15 en 16 juli en
  • 21/22 en 23 juli .

Wegens feestjes ook dicht op zaterdag 29 juli.

Ik wens jullie allen een zonovergoten deugddoende vakantie toe en geniet ervan met volle teugen !

Groetjes

Mia

Het Kerstmannetje gaat op café in de Gloriëtte…

Beste klanten,
 Kerstbieren – tegenwoordig gebruikt men ook wel eens de term “winterbieren”  – zijn jaarlijkse speciaalbieren die in beperkte oplage worden gebrouwen en dus maar een paar maanden verkrijgbaar zijn .

Voor mij is dit steeds een zoektocht naar het gepaste bier. Omdat de meeste van die bieren donker zijn, zijn ze vaak zoet en en hebben ze bovendien een stevig alcoholpercentage. In tijden van BOB-campagnes kunnen we zoiets missen als kiespijn en dus ben ik voor mijn bierkeuze uitgeweken naar Henegouwen.

Bij brouwerij De Ranke ( zie ook hier) uit Dottignies heb ik een gepaste “Père Noël” gevonden:
derankeperenoel
derankeperenoel2Het is een amber kleurig bier met een bittere, licht kruidige smaak en een zeer lange afdronk. Het is een bitter kerstbier waar de brouwers zoethout hebben aan toegevoegd. Het heeft een alcoholpercentage 7%. Dat valt dus goed mee als je weet dat de meeste andere kerstbieren tussen 9 en
% alcoholpercentage bevatten. Kostprijs is 3,20 euro .

 

 

 

 

 

Voor de liefhebbers van de Crabbelaar is er goed nieuws: het is terug in voorraad. De liefhebbers van Arabier zullen nog wat
geduld moeten uitoefenen.
groetjes,
Mia

 

De goddelijke vallei

Dag iedereen,

Na een mooie nazomer is er vorig weekend voorwaar een nieuw kwartaal begonnen en jullie weten ondertussen al wat dit wil zeggen: een nieuwe provincie in onze bierzoektocht!

De donkere dagen doen me denken aan de Ardennen en ik moet bekennen dat de zoektocht aan de Franse kant van ‘t land wat moeilijker is dan hier in Vlaanderen. Daarom kies ik deze maal geen specifieke provincie, maar de Ardennen in het algemeen.

We starten dus met een bier dat jullie waarschijnlijk wel kennen nl. een blonde Val – Dieu, een abdijbier. De bieren die tegenwoordig in de abdij worden gebrouwen, zijn oorspronkelijk een traditioneel product van de vroeger Val-Dieumonniken. De bieren zijn echte, originele Belgische abdijbieren, gemaakt zonder toevoeging van aroma’s noch kruiden en gebrouwen volgens de oude methode.

val-dieulogo

Ik stel jullie de blonde voor: het is een fris blond bier met een sterk karakter en een aangename en bittere smaak. Gekoeld is het uiterst aangenaam om te drinken. Het lichte, witte schuim verdwijnt niet tijdens de degustatie . Alcoholpercentage: 6%.
Meer nieuws vind je hier
 valdieublond
De La Chouffe-drinkers onder jullie moet ik jammer genoeg teleurstellen: het bier komt nog niet meteen op het vat. Het word immers
verslagen door de Jack dat enkel verkrijgbaar is op vat en dat door zijn frisse, bittere smaak enorm populair is bij velen onder
jullie.