Archief per Maand: november 2015

Bier van het moment – Hof ten Dormaal

Beste mensen ,

We zijn weeral toe aan een nieuw biertje uit de provincie Vlaams Brabant. Deze maal wordt het een echt specialeke. We gaan op bezoek bij Hof ter Dormaal gelegen in Haacht, bij André en Dries Janssens. Zij zijn geen gewone brouwers, maar de laatste “boerbrouwers” in België die hun bier maken met gerst en hop uit eigen teelt. Ze dragen creativiteit hoog in het vaandel. De bieren van Hof ter Dormaal worden vermeld als Vlaamse Brabantse streekprodukten . Graag stel ik jullie dan ook Witgoud voor, het eerste witloofbier ter wereld!

Hof Ten Dormaal - witloofbierHofTenDormael

Dit blond hoevebier bevat iets minder hop want de hop wordt immers gedeeltelijk vervangen door chichorei, de wortel v.h witloof die tijdens het laatste halfuur van het brouwproces aan het brouwsel wordt toegevoegd. Het is een bier met een frisse, bittere geur en zachtbittere smaak. Blond met 8 % alc. Een “nadeel”: het is een uniek bier en dus daarom duur in aankoop  en dus duur in verkoop. Een echt bier voor de fijnproever!!
Verkoopprijs is dan ook 5,25 euro per fles .

Het café is  uitzonderlijk open op 11 november 2015 van 15 uur tot 19 uur .

Het lijkt nog ver maar het zal er héél vlug zijn: daarom een datum om te noteren: 9 januari is naar jaarlijkse gewoonte onze
Nieuwjaarsreceptie !

Groetjes

Mia