Archief per Maand: december 2015

Sluitingsuur op zondagavond – belangrijk!

Dag beste mensen,

Ik heb nog een bijzondere mededeling wat betreft het sluitingsuur op zondagavond.
Sedert een aantal jaren is het sluitingsuur op zondag om 22 uur.  Ik heb er nooit echt rekening mee gehouden en was steeds open tot de laatste klant, soms was dit 21u, maar ook meermaals 22u30 of 23 uur of soms nog later.

Vanaf januari 2016 ga ik me wel aan het sluitingsuur houden: ik wordt gewaar aan mezelf dat het te zwaar is, vooral als ik vrijdag en zaterdag tot een stuk in de nacht gewerkt heb.

Daarom: vanaf 3 januari 2016 wordt het laatste glas geschonken om 21u30 om af te sluiten om 22u. Ik hoop dat jullie dit begrijpen.

Ik wens jullie allen een vrolijk Kerstfeest en het allerbeste voor het komende jaar !

Groetjes

Mia

Filmproject Zaak: De Zutter

Dag beste mensen,

Op het einde van het jaar wil ik jullie graag nog uitnodigen voor het volgende:

Zoals jullie weten werden er in De Gloriëtte in maart 2015 opnames gemaakt voor de langspeelfilm “Zaak: De Zutter ” van Katrien Ryserhove. Het verhaal over de moord op Hector De Zutter, de smeuiïgste en één van de zes moorden uit de “Moorden van Beernem“, is wellicht gekend en hoeft geen verdere uitleg.
Of toch ?
ZaakDeZutterLogoSchermDrie
Geen nood want Katrien komt ons vertellen hoe de film gegroeid is vanuit een persoonlijk verlangen, waarover de film gaat en hoe het project uiteindelijk werd gerealiseerd door een grote groep medewerkers. Aan de hand van talrijke foto’s doet ze uit de doeken hoe in 2010 haar droom begon, hoe het concept voor een échte film groeide, hoe ze aan de talrijke medewerkers geraakte, hoe de draaidagen verliepen, o.a. in De Gloriëtte, hoe zwaar de montage was en waar en wanneer we uiteindelijk de film zullen kunnen bekijken! .

Ik nodig jullie graag uit om te komen luisteren en kijken op zaterdag 30 januari 2016 om 19.00u

De voordracht duurt ongeveer 1 u en achteraf kan je vragen te stellen, zoveel als je maar wil!

Inkom 5 euro.

Jullie kunnen inschrijven per mail of bij mij aan de toog.

Ik wens jullie allen een vrolijk Kerstfeest en het allerbeste voor het komende jaar !

Groetjes

Mia

Kastaar en Affligems Paters Vat!

Beste bierliefhebbers,
Na ons speciaal Witloofbier dat bij  velen onder jullie in de smaak viel, zijn we weeral toe aan een nieuw biertje, nl.  “Kastaar

Kastaar is een authentiek bier balancerend op een harmonie van kleur en smaak, tussen bleek en donker, zoet, bitter en pittig, subtiel en complex . Fruitig fris met een zweem van jonge kruiden en een vleugje koriander. Het  alcoholpercentage is 5,5 %. Het bier wordt gebrouwen bij brouwerij De Block in Merchtem-Peizegem, gelegen aan de rand van het Buggenhoutse bos op descheidingslijn tussen Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Kastaar is een echte “K” – ster uit het gamma, een sterke knaap = betekenis van Kastaar,  een biertje met veel allure en charme, bij ons te koop voor 3,20 euro.

Kastaar-Brouwerij-De-Block-large.0c3edc6eBrouwerij-De-Block10

Daar het eindejaar met rasse schreden nadert heb ik niet zoveel Kastaar aangekocht en denk ik volgende al Kerstbier te verkopen.Dit jaar koos ik het Affligemse Paters Vat: een blond Kerstbier met een 6,8 % alcohol. Dit enige blonde Kerstbier met 100% natuurlijke gist is van uitzonderlijke kwaliteit! Het wordt ieder jaar opnieuw op het einde van de zomer gebrouwen met uitsluitend Affligemse hop.

AffligemPatersvat

Nadat alles in de Tweede Wereldoorlog was weggehaald, lieten de monniken van de abdij sinds 1950 het brouwen van hun bier over aan een zogenaamde “lekenbrouwerij”. In 1970 neemt brouwerij De Smedt uit Opwijk het brouwen van de Affligemse voor zijn rekening.

Dit bier is bij ons tot eind 2015 te krijgen, dan hernemen we ons zelfde recept maar in een nieuwe provincie.

Ook nog dit: aangezien Kerstmis en Nieuwjaar in het weekend vallen is het café dan ook gesloten. De sluitingsdagen zijn 25 en 26 december , als ook 1 en 2 januari. De zondagen  – 27 december 2015 en 3 januari 2016 – zijn we dus WEL open. Tevens nodig ik jullie ook graag uit op onze Nieuwjaarsreceptie die door gaat op zaterdag 9 januari vanaf 20 uur .
Ik wens jullie allen nog fijne feesten toe, in familiekring of onder vrienden: maak er gezellige en leuke dagen van !
Groetjes
Mia