Archief per Maand: maart 2016

Nieuw bier – Antwerpen!

Wat onze biertour betreft, zijn we aanbeland in Antwerpen en meer bepaald in de stadsbrouwerij De Koninck alwaar ze een  nieuw bier op de markt hebben gebracht: nl Wild Jo.
Wild Jo zag het levenslicht vorig jaar na een wilde nacht in de brouwerij. De brouwers lieten de klassieke gisten links liggen en gingen aan de slag met wilde stammen en het resultaat: pure Rock ‘n’ Roll  in een flesje. De wilde Brett-gist geeft ‘m z’n typische, intrigerende karakter.Het bier evolueert op fles en wordt wilder met de tijd, dat houdt het lekker spannend :-)

De naam Wild Jo past perfect bij het temperament van dit bier. Wild komt natuurlijk van de wilde gisten. En Jo dan? Dat is een eerbetoon aan Joseph van den Bogaert: een straffe mijnheer met zin voor avontuur. Na WOI maakte hij de herstart van de brouwerij mogelijk, een durver dus.

 wildjowild-jo-banner

 

Wild Jo is een goudblond, licht troebel bier met een rijke, witte schuimkraag , een licht zoete aanzet met een bittere afdronk én een lichtzure toets. Een bier met een koppig karakter en 5,8 % alc. Dryhopping met twee Europese hopsoorten.

 

 

 

 

 

Voor de liefhebbers van het bier Crabbelaer heb ik bericht gekregen van de brouwerij dat er momenteel geen bier voorradig is, ze hebben tegenslag gehad met het brouwsel. Het zal waarschijnlijk pas terug verkrijgbaar zijn vanaf half april .

Zo beste mensen dat was het dan weeral een keer , ik wens jullie fijne Paasdagen toe , laat regen en wind niet aan jullie hart komen er zijn veel ergere zaken gebeurd deze week , en we proberen in De Gloriëtte altijd een beetje de zon te zijn !

Groetjes

Mia