Archief per Maand: augustus 2016

Hopla, weer een nieuw bier: “l’Arogante est arrivée…”

Dag beste klanten,

De vakantie is vordert goed en zo ook onze biertocht doorheen Oost-Vlaanderen. We belanden terug in onze buurt (gedeeltelijk toch) want de nieuweling in onze bierfamilie is een Gents-Waals biertje: l’Arogante

larogante1

l’Arogante is het sprankelende resultaat van de combinatie “La Roche-en-Ardenne” en “Gent”. Het idee voor dit blond, hoppig én op en top Belgisch bier is ontstaan in een gezellig café in  La Roche-en-Ardenne. Het zou ons niet verwonderen dat de eerste recepten op een …. bierviltje werden neergekrabbeld :-) Het recept werd trouwens ontwikkeld in een Gentse garage (“nie pleuje!”) nadat er eerst uitgebreid werd geëxperimenteerd in een Ardense garage en het bier wordt nu gebrouwen door de ‘Proef’brouwerij uit Lochristi.

De aangename bitterheid en de uniek fruitige aroma’s, zo schrijven de brouwers Pedro en Nicolas, dankt het bier aan de zorgvuldig uitgekozen hopsoorten. Het bier wordt gebrouwen met lichte moutsoorten die instaan voor de blonde kleur. De gist en de mout zijn geselecteerd om de hoparoma’s ten volle tot hun recht te laten komen. Extra kruiden heeft dit bier niet nodig want, “arrogant” als het is, daagt het u uit om het te degusteren en met andere bieren te vergelijken, want… “c’est moi la plus spéciale, c’est moi la plus belge, ik ben de hoppigste”

Voor meer informatie over het bier kijk hier en hier lees je meer over de ‘Proef’brouwerij!

larogante2