Archief per Maand: september 2016

Toevallige ontmoetingen

Beste mensen ,

Toevallige ontmoetingen! Daar hebben jullie zeker ook al mee te maken gehad. Mij overkwam het gisteren: een klant in het café vroeg me of ik interesse had in een uniek concert van een fadozanger. En voor unieke dingen ben ik steeds te vinden!

Het is een beetje kort op de bal gespeeld, en vermits we allen veel te doen hebben is het misschien wat moeilijk, maar toch nodig ik jullie graag uit op

zondag 2 oktober 2016 om 14u30

om een uniek fadoconcert  te beleven, gegeven door de Portugese zanger Rui Oliveira, het wordt een eigenzinnige interpretatie van de traditionele Portugese fadomuziek. Inkom is gratis en aangezien de plaatsen beperkt zijn is inschrijven de boodschap!
Hebben jullie er zin in en nog een zondagske vrij, laat dan vlug iets weten op het gekende adres:
  • e-mail: miavanderhaegen < AT > gmail PUNT com
  • Telefoon: +32 473 999896

Vriendelijke groeten

Mia

Verkiezing “Het beste café vande Vlaanderen”!

Hallo iedereen ,

Vinden jullie “De Gloriëtte” een tof café en komen jullie hier graag?, dan wil ik jullie graag vragen om mee te doen aan de verkiezing van

“Het beste café van Vlaanderen”.

 Wegens het overdonderende succes van vorige keer, herhaalt Het Nieuwsblad in 2016 deze verkiezing.
Beste mensen, dit jaar gaan we ervoor!  Maar daarvoor hebben ik jullie stem nodig.
Wordt  “De Gloriëtte” het beste café van de gemeente of misschien wel van Vlaanderen? Misschien worden wij wel de opvolger van café QV uit Wezemaal. Wat hangt er aan vast ?  De eeuwige roem, een groots overwinningsfeest en uiteraard gratis vaten bier. We gaan ervoor hé ! Willen jullie dit ook doorgeven aan vrienden en kennissen die hier ook graag komen maar waarvan ik geen email adres heb, dat zou de max zijn !
 Jullie kunnen je stem uitbrengen op www.nieuwsblad.be/café vanaf vandaag t.e.m 26 september
Alvast bedankt !
Mia

Weet je wat ik zie als ik gedronken heb.. .?

Lieve bierfan(a)ten :-),
 September! Dat vraagt om een nieuw biertje en wat voor één! En zelfs als u er niet van gedronken hebt, ziet u…. olifantjes!
Jack’s Precious IPA en al meteen van het vat. Sorry voor de kriekliefhebbers, maar het kriekbier wordt voortijdig van de tap verwijderd ten voordele van “den Jack”.
 jacks-precious-ipa-720x480
Jack’s Precious IPA is een ode aan de laatste olifant uit de Gentse zoo. De zoo sloot in 1904 de deuren. Een legende ? Ik weet het niet maar in ‘t kort vertel ik jullie het verhaaltje.
 Toen de zoo de deuren sloot was er nog één dier waar ze blijkbaar geen weg mee wisten: Jack, de olifant. De directie besloot na veel vijven en zessen de olifant te verkopen per opbod in de veronderstelling dat een circus het beest zou kopen. Tot ieders verbazing werd het beest gekocht door ene Si(e)ske de Gentse gistmarchand  die het op zijn beurt wou verkopen aan een circus in Engeland, maar die verkoop ging niet door. Daarom hebben ze hem maar in worsten gedraaid in Nederland. Zeer triest einde voor zo’n beest. Meer over de legende van olifant Jack vind je hier. Sommigen beweren dat “zij” Betsie heette.
 Dit bier is dus een ode aan die arme olifant. Het bier wordt gebrouwen door  brouwerij “The Musketeers” uit Ursel, die al een ruime bekendheid hebben verworven met hun Troubadour Blond, Troubadour Obscura (bruin) en Troubadour Magma. In maart 2016 is het bier aan de pers voorgesteld. Zie ook hier
 Jack’s Precious IPA is een uitgesproken India Pale Ale, gebrouwen zoals een echte IPA volgens The Musketeers moet zijn: in balans en toch anders. Het is een verfrissend en licht doordrinkbaar degustatiebier met een alcoholpercentage van 5,9%. Jack’s Precious IPA heeft het karakter van een floraal boeket met een citrusaccent. Het bier smaakt zacht fruitig en romig. De bitterheid van de bloemige en kruidige hop is niet overheersend. Het bier heeft een lichttroebele bleekgouden kleur met een sneeuwwitte schuimkraag die achterblijft als een zijden rand na het degusteren.

Momenteel wordt het bier nog gebrouwen in de Proefbrouwerij in Lochristi, maar begin september 2016 hebben de brouwers een oude steenbakkerij gekocht in St. Gilles-Waas waar ze een nieuwe brouwerij en brasserie zouden bouwen. Het complex zou moeten klaar zijn in 2018 . Lees meer er meer over hier

Bij het voorstellen van het bier is er ook enige commotie ontstaan over het gebruik van de afbeelding van “een” olifant. Lees er meer over hier en de repliek van de Urselse brouwers.

De pop-up cafébaas… onthuld!

Dag beste vrienden,

Tja, de vakantie zit er weer op en ik hoop dat jullie ervan genoten hebben. Nog eventjes (het blijkt ondertussen al iets langer dan “eventjes” – nvdr)  genieten van ons nazomertje!

Velen onder jullie hebben vorig weekend kennis gemaakt met de pop-up cafébaas! De jongste weken had ik er echt plezier in hoe nieuwsgierig jullie waren en hoe jullie probeerden er achter te komen wie het zou zijn. Niemand had enig vermoeden dat het … mijn zoon was!! Ik hoop dat jullie tevreden waren van de service. Langs deze weg wil ik jullie graag een beetje uitleg geven: het is absoluut niet de bedoeling dat hij het café overneemt want ik doe mijn job nog veel te graag en ben graag onder jullie en kan jullie zeker nog niet missen. En dan is er uiteraard ook nog mijn liefde voor de Belgische bieren, mijn contacten met brouwers en vertegenwoordigers. Neen, echt, dat alles kan ik nog niet missen. Het is echter wel de bedoeling dat hij soms mijn werk wat verlicht, zoals bijvoorbeeld wanneer er op zaterdagavond iets te doen is, zal hij ‘s vrijdags van mij overnemen. Omwille van het zware voorjaar dat ik meemaakte, heb ik gemerkt dat ik niet zo vlug meer recupereer zoals vroeger. Een mens moet zijn grenzen kennen. Dus, beste mensen, af en toe zal hij er nog wel eens zijn, voor de rest gaan jullie het met mij moeten doen!

groetjs,
Mia