Archief per Maand: oktober 2016

Ditjes en datjes

Beste mensen,
 • op 5 november 2016 brengt Paul Goossens nog eens zijn toneelstuk “Congé“. Kijk hiernaast of in het menu bij “Wat is er te doen”
 • en voor ik het vergeet: het weekend van 4, 5 en 6 november 2016 is het ook nog eens pop-up café.
 • helaas maar niet getreurd: ik ben er niet bij als beste café… Eerlijk gezegd had ik dit ook niet verwacht. De Gloriëtte als klein
  cafeetje kan het niet opnemen tegen grote cafe’s die dagelijks open zijn. Maar zoals gezegd: ik treur er niet om, ik ben immers
  tevreden hoe het hier is.
  Echter er is een webstek die vindt dat de Gloriëtte WEL één van de beste café’s van Vlaanderen is en dat is deze
  Uit dank voor de velen die toch voor me gestemd hebben, geef ik dit jaar nog een vat. Ik moet mijn agenda nog eens onder de loep nemen maar het vat komt er zeker dit jaar nog! Hou jullie e-mail en/of deze webstek in de gaten!
 • en last but not least: er is ook nog goed nieuws voor de filmliefhebbers: je kan vooraf intekenen op de DVD van de film ” Zaak De Zutter “ die op 17 december 2016 verschijnt. Indien er liefhebbers zijn om deze heel mooie film nog eens gezellig thuis in de zetel te bekijken, jullie kunnen zo’n DVD bestellen via mij, ik regel dit dan wel met Katrien.  Kostprijs is 10 euro in voorverkoop, na 17 december 2016 kost ie 15 euro. Een blijvende herinnering aan een mooie film met al even mooie decors ( waaronder natuurlijk De Gloriëtte!, wat hadden jullie gedacht :-) )

(meer…)

De goddelijke vallei

Dag iedereen,

Na een mooie nazomer is er vorig weekend voorwaar een nieuw kwartaal begonnen en jullie weten ondertussen al wat dit wil zeggen: een nieuwe provincie in onze bierzoektocht!

De donkere dagen doen me denken aan de Ardennen en ik moet bekennen dat de zoektocht aan de Franse kant van ‘t land wat moeilijker is dan hier in Vlaanderen. Daarom kies ik deze maal geen specifieke provincie, maar de Ardennen in het algemeen.

We starten dus met een bier dat jullie waarschijnlijk wel kennen nl. een blonde Val – Dieu, een abdijbier. De bieren die tegenwoordig in de abdij worden gebrouwen, zijn oorspronkelijk een traditioneel product van de vroeger Val-Dieumonniken. De bieren zijn echte, originele Belgische abdijbieren, gemaakt zonder toevoeging van aroma’s noch kruiden en gebrouwen volgens de oude methode.

val-dieulogo

Ik stel jullie de blonde voor: het is een fris blond bier met een sterk karakter en een aangename en bittere smaak. Gekoeld is het uiterst aangenaam om te drinken. Het lichte, witte schuim verdwijnt niet tijdens de degustatie . Alcoholpercentage: 6%.
Meer nieuws vind je hier
 valdieublond
De La Chouffe-drinkers onder jullie moet ik jammer genoeg teleurstellen: het bier komt nog niet meteen op het vat. Het word immers
verslagen door de Jack dat enkel verkrijgbaar is op vat en dat door zijn frisse, bittere smaak enorm populair is bij velen onder
jullie.