Archief per Maand: december 2016

Openingsuren tijdens Kerstmis en Nieuwjaar 2016

Beste mensen,
Vermits de eindejaarsfeesten dit jaar tijdens het weekeinde vallen, is het café enkel open op vrijdag nl. 23 en 30 december 2016.
Op 23 december 2016  volgens de normale openingsuren. Op 30 december vanaf 16u30. Ik vrees er een beetje voor dat het die avond nogal stilletjes zou kunnen zijn, daarom: indien er om 22 uur geen volk is gaat het deurtje toe tot 2017.
groetjes,
Mia

Het Kerstmannetje gaat op café in de Gloriëtte…

Beste klanten,
 Kerstbieren – tegenwoordig gebruikt men ook wel eens de term “winterbieren”  – zijn jaarlijkse speciaalbieren die in beperkte oplage worden gebrouwen en dus maar een paar maanden verkrijgbaar zijn .

Voor mij is dit steeds een zoektocht naar het gepaste bier. Omdat de meeste van die bieren donker zijn, zijn ze vaak zoet en en hebben ze bovendien een stevig alcoholpercentage. In tijden van BOB-campagnes kunnen we zoiets missen als kiespijn en dus ben ik voor mijn bierkeuze uitgeweken naar Henegouwen.

Bij brouwerij De Ranke ( zie ook hier) uit Dottignies heb ik een gepaste “Père Noël” gevonden:
derankeperenoel
derankeperenoel2Het is een amber kleurig bier met een bittere, licht kruidige smaak en een zeer lange afdronk. Het is een bitter kerstbier waar de brouwers zoethout hebben aan toegevoegd. Het heeft een alcoholpercentage 7%. Dat valt dus goed mee als je weet dat de meeste andere kerstbieren tussen 9 en
% alcoholpercentage bevatten. Kostprijs is 3,20 euro .

 

 

 

 

 

Voor de liefhebbers van de Crabbelaar is er goed nieuws: het is terug in voorraad. De liefhebbers van Arabier zullen nog wat
geduld moeten uitoefenen.
groetjes,
Mia