Archief per Maand: februari 2017

Tournée Minérale en zo…

Dag beste mensen ,

We zijn alweer februari! Niet alleen een korte maand maar deze maand is ook de Tournéé Minéralemaand. Ik heb er zo zitten over nadenken en het kan toch niet zijn dat al de dapperen onder jullie die er aan mee doen, thuis alleen zitten te verkommeren nu ze een maand lang geen alcohol gaan drinken. Wetende dat het hier in de Gloriëtte toch gezellig kan zijn (nvdr: het is er altijd gezellig!) is er speciaal voor jullie vanaf volgende week Jupiler 0,0% alcohol .

Jupiler 0,0 % is een alcoholvrije pils die gemaakt wordt met dezelfde ingrediënten als het klassieke pintje maar zonder alcohol. Het is een volwaardig alternatief voor degenen die een bierervaring willen maar niet noodzakelijk met alcohol.

Februari is ook de maand van toneel op de nabije school: Vorig weekend zijn ze eraan begonnen. Het is niet mijn gewoonte om reclame te maken voor mijn buren maar als jullie eens goed willen lachen en genieten moeten jullie er wel eens op af gaan:het is een leuk en plezierig stuk dat heb ik zelf mogen ervaren op de avant première.Kom er gerust naar toe op een of andere zaterdag.

Wanneer het schooltoneel is afgelopen beginnen wij eraan met het nieuwste stuk van Paul Goossens: “Beschuldigde, ga zitten!” Inschrijven kan bij Mia of in de Gloriëtte, voor meer informatie, kijk bij “Wat is er te doen” of klik hier

 

groetjes,

Mia

Solden en een leuk Ardens plekje…

Dag iedereen,
 Normale solden duren gans de maand januari. In De Gloriëtte ligt dat anders: daar duren ze maar een weekend en het bier uit de solden, is uitverkocht. De Julius is van de kaart (figuurlijk dan, maar als je er te veel van drinkt, letterlijk) en dat is jammer voor hen die het graag dronken. Echter, ik koop dat biertje niet om het in mijn kelder te laten verjaren. Voor hen die het pas in 2017 ontdekten en het lekker vonden, raad ik aan om eens rond te snuffelen in ons bieraanbod. Er zijn waarschijnlijk nog bieren bij die jullie niet kennen en lekker zouden vinden en … af en toe eens iets nieuws proberen, kan nooit kwaad. In geval van hevige dorst of existentiële zythologische twijfel, begeef je als de bliksem naar de toog alwaar je steeds een woordje uitleg krijgt!
Iets anders: al jaren gaan wij naar dezelfde B&B “La Haute Voie” in Oizy, een typisch Ardens dorpje dat deel uitmaakt van Bièvre. Het is een bosrijke gemeente in de provincie Namen en ik raad het iedereen aan die van de stilte houdt. Wij voelen ons daar thuis in de winter bij de warme kachel en in de zomer op het mooie terras met – wat dachten jullie – een goed glas bier. Christ en Katrien hebben dan ook een uitgebreide bierkaart waar iedereen zijn smaak vind, is het niet met een bier dan kan het ook met een fruitwijn of andere delicatessen uit de streek.
Ter gelegenheid van het 15-jarige bestaan van de B&B hebben ze een eigen bier op de markt gebracht: Kijk bij “bier van de maand” voor meer uitleg.
Graag geef ik jullie ook de website mee van de B&B want het is een aanrader zowel in de zomer als in de winter. Christ en Katrien zijn beiden Vlamingen en dus moeten jullie jullie Frans niet ophalen. Ze hebben niet alleen gastenkamers en een café met terras in de zomer maar ze richten ook heel wat activiteiten in. Misschien nog één ding over de B&B: het ontbijt is subliem !

 

Groetjes

Mia