Nieuwsjaarswensen en zondag 7/1/2018

Beste vrienden, beste klanten,

 

In de allereerste plaats wil ik jullie graag m’n nieuwjaarswensen overbrengen: moge dit een vreugdevol en gelukkig 2018 worden voor jullie allemaal en ik wens jullie ook van ganser harte een goede gezondheid (het belangrijkste) !

Wat mezelf betreft ga ik vanaf dit jaar een trapke afdalen van de ladder, begrijp me niet verkeerd: ik ga zeker het café niet stoppen maar op zaterdag ga ik wel verminderen. Zoals ik in mijn vorige e-mail al schreef, zal ik vanaf morgen (6/1/2018) – en dit tot einde maart – ‘s zaterdags het café openen van 16u30 tot 20u30.

Daarbij komt nog dat ik met uitzondering van Paul Goossens’ toneel, geen enkele activiteit meer ga ondernemen, ook geen privéfeestjes. Het is met spijt in het hart want wat geweest is was zo leuk: wat het ook was: kwissen, Breugelavonden, Vlaamse avonden, bierproeverijen, privéfeestjes….
Alles heb ik gedaan met volle goesting en ik denk dat de mensen die erbij waren, er net zoals ik met volle teugen van genoten hebben. Dit blijven voor mij héél mooie herinneringen die me steeds  zullen bijblijven.

Waarom dan nu niet meer?

Ik moet het toegeven: ouder worden.  Eenmaal een mens de zestig voorbij is, recupereer je toch zo goed niet meer. En dan moet een mens kiezen en ik kies echt wel voor vrijdag en zondag.

‘s Vrijdags start mijn namiddag met het onderwijzend personeel (goed overeen komen met de buren is een must!), dan komen de jagers en de vissers: mannen die ik al jaren ken. Ik luister met plezier naar hun verhalen, soms wel eens hoofdknikkend en er het mijne van denkend…  Dan de vaste klanten waar ik graag naar luister en er al dan niet een babbeltje mee sla. Dan begint de avond: de jongeren komen er aan. Stuk voor stuk fantastische mensen dat mag ook wel eens gezegd worden!  Ik heb héél veel aan hen want  ze houden me jong ! Komen daar nog bij: de mensen die van vergaderingen komen of van het voetbal of mensen die gewoon een gezellige avond in ‘t café doorbrengen. Dat kan ik echt niet missen.

En dan is er op zondagmorgen het trouwe publiek:

  • de wandelaars van Belzele waarvan de oudste al de negentig voorbij is; dat zijn mensen die zeker al twintig jaar komen!
  • De Gloriëttevrienden van Luchteren:  trouwe mensen,
  • in de zomer: de wielertoeristen: al dan niet vaste klanten die hun apero komen drinken,
  • en vooral niet te vergeten: mijn maten, de lopers van Lovendegem waarmee ik mijn zondagvoormiddag afsluit.
‘s Zondags in de namiddag komen er mensen allerhande, veel nieuwe mensen die keer op keer hier in onze prachtige natuur komen wandelen en daarna genieten van een goed bierke.
Maar ook zoals gezegd: het trouwe publiek:
  • de fietsers van Vinderhoute die hier steeds wel een of andere dorpsgenoot tegen komen,
  • Goedlachse Tide met haar hond die bijna iedereen kent en waar ik steeds kan op rekenen, zelfs tot laat in de avond,
  • de compagnie uit de hoek die hier steeds afspreekt, verbroedert en verzustert
  • en al de andere mensen die ik helemaal niet vergeet, maar ik kan nu nog niet aan mijn memoires beginnen.

Jullie allemaal zitten zo diep in mijn hart en daarom ben ik jullie allemaal dankbaar: jullie hebben immers het café gemaakt zoals het is en dat mag ook wel eens gezegd worden.

Dus ik wou enkel zeggen dat we voortdoen op vrijdag, zaterdag van 16u30 tot 20u30 ( dan kunnen we nog eens lachen met de al dan niet vuile “lollen” van de Sleine compagnie) en een babbel hebben met de mensen uit het Meetjesland of Oostakker of waarvandaan dan ook, en op zondag .

Ik verwacht jullie morgen (6/1/2018) op de Nieuwjaarsreceptie maar als het niet past of jullie willen de drukte ontlopen dan graag tot op een of andere dag.

Mia

P.S. (toegevoegd daags na de nieuwjaarsreceptie):

Met dank aan alle aanwezigen! Gisterenavond is alles goed verlopen en ik dank in het bijzonder Lynn voor haar trouwe hulp en vriendelijkheid .

We zijn deze namiddag (7/1/2018) open van 15u30 tot 20u30, en vanaf volgende week (hopelijk) volgens de gewone openingsuren.

Mia

Laat een reactie achter