Bier van de maand: maart 2018

anglobelge3

anglobelge2

 

 

Anglo-Belge – Zulte

In 2016 was het precies 125 jaar geleden dat Alfred Versele – overgrootvader van Vincent Versele –  samen met Ernest Martens een brouwerij oprichtte die later de naam Anglo-Belge meekreeg. Gedurende 3 generaties was Anglo-Belge een waar begrip in het Belgische bierlandschap. Na afbraak van de gebouwen van  vader Ignace Versele  (derde en laatste generatie brouwers) waren de laatste restanten van een rijke geschiedenis uit het zicht maar … niet uit het hart verdwenen!

 

 

anglobelgezulte1

Om dit erfstuk niet te laten verloren gaan kwam het initiatief van de lancering van de Alfred-bieren. Het bierverhaal gaat nu verder met het Zultebier, Oud Bruin. Het werd in 1985 omgedoopt tot het Zultebier en was één van de paradepaardjes van Anglo Belge. Helaas het verdween van de markt. Echter niet getreurd, het Zultebier is helemaal terug  én … in een nieuw kleedje. Sterker nog:  het heeft een blonde tegenhanger gekregen, vanaf heden verkrijgbaar bij ons als bieren van de maand!.

Zulte Bruin is een Vlaams, roodbruin bier van gemengde gisting en 100% gerijpt in eikenhouten foeders. Dit bier heeft een zoetzure balans met een frisse afdronk en 5,1 % alcohol .

Zulte Blond is een volmoutige, frisse doordrinker van hoge gisting met speciaal gesecteerde hopsoorten en alcholgehalte 5,5% .